Dromen van boeken.

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken
Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we me bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontwerp de juiste reclameparasol

Twee jaar terug schreef Pierre Christiaens, CEO van Symo Parasols het boek ‘Kies de juiste parasol en je terras zit vol’. Een uitgelezen marketinginstrument voor de parasolproducent die hiermee wereldwijd uitpakte. Het boek werd immers ook vertaald in het Frans en Engels. Ook parasols kunnen uitermate sterk in marketingacties ingezet worden. Denis Potier weet er alles van. Hij schreef ‘Ontwerp de juiste reclameparasol’ met daarin 35 tips voor marketeers en bedrijven die hun merk in het zonnetje willen zetten met een parasol. Ook hiervan volgt onmiddellijk een Franse en Engelse vertaling. Helemaal in lijn met wat we bij Bibliodroom beogen: lezers verrassen met boeken.

Verschijnt op 23 december

Denis Potier
Vlieg zacht, kleine vogel

Stéphanie en Joris zijn de papa en mama van Raaf. Raaf leefde slechts heel kort na de geboorte. Op de achterflap vat mama Stéphanie samen hoe dit boek er kwam en wat het vertelt:

De eerste nacht thuis na Raaf zijn geboorte, met een lege buik en een lege wieg, kon ik de slaap niet vatten. In het donker kwamen de woorden, de drang om te schrijven was niet te onderdrukken. Intuïtief nam ik een pen en probeerde ik ons verhaal, wat ons net overkomen was, in woorden onder te brengen. Niet enkel de pijn en de machteloosheid maar ook de onwezenlijke liefde voor onze zoon en de dankbaarheid omdat we dat kleine wezentje hebben mogen ontmoeten. Dit is een verhaal van afscheid nemen, maar ook eentje van warmte en graag zien.

Het boek is knap geïllustreerd met tekeningen van de tante van Raafje: Jolien De Baets. Jolien verduidelijkt:

Ik wilde het verhaal van Stéphanie tastbaar maken, zodat we hier naar konden teruggrijpen om troost in te vinden, of om aan een broertje of zusje van Raaf te kunnen vertellen hoe moedig hij wel was. Schilderen is voor mij niet alleen een manier om met beelden een verhaal te vertellen, ik leg er een stukje van mezelf in, en draag dit op aan iemand in het bijzonder.

Verschijnt 11 december

 

Stéphanie Smekens - Illustraties Jolien De Baets
Metalicum

Marc Vanhecke smeedt metaal tot kunst. Zijn metaalsculpturen zijn zomaar uit het leven gegrepen, dynamisch en ontwapenend. Of figuratief en speels. Metaal verliest zijn kilte in de schoonheid van zijn kunst. Metalicum etaleert een selectie uit zijn uitgebreid oeuvre. IJzer en staal zijn troef in dit sterk boek. Het boek wordt voorgesteld tijdens een speciale editie van het E3-Kafee – een event van wielerklassieker E3 BinckBank Classic – bij Brouwerij Debrabandere te Bavikhove op 12 december. Er is een limited edition met boekenstaander van Marc Vanhecke.

Verschijnt 12 december.

Marc Vanhecke

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info