50 jaar Podi

30 september 1973. In zaal Don Bosco in Roeselare vindt een feestavond plaats om de dertigste verjaardag te vieren van de Chiro-beweging van de Heilig-Hartparochie. Een groepje vrijwilligers van het oudercomité dragen hun steentje bij en brengen die avond enkele toneelstukjes. Zonder het zelf te beseffen, leggen zij die avond de kiem voor wat de volgende 50 jaar zal uitgroeien tot een volkse toneelvereniging die vriendschap en spelvreugde hoog in het vaandel draagt en die tegelijkertijd elk jaar steeds vollere zalen lokt. Verteld door zij die alles vanop de eerste rij hebben beleefd, blikt het boek ’50 jaar Podi’ op een ludieke, speelse en vooral Podiaanse manier terug op de meest memorabele momenten en mooiste verhalen uit de geschiedenis van de toneelgroep.

Ignace Vanhoorne

Ignace Vanhoorne studeerde Toegepaste Taalkunde en Vertaalkunde aan de HIEPSO Hogeschool Kortrijk, de Hogeschool Gent en de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona, en werkt als vertaler. Hij sloot zich in 2008 aan bij Podi, als figurant bij het stuk ‘In de Miroir’. Later zou hij nog meespelen in verschillende producties, waarin hij veelvuldig werd aangevallen met koekenpannen, kletsen kreeg of op andere originele manieren werd toegetakeld.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info