Koersdromen

Winst is de ultieme vervulling van elke koersdroom. De roem van het hoogste schavot, het geluid van klinkende munt. Recordwattages, comfortabele budgetten en sportieve merkuitstraling zweven rond het droombeeld van de koers. Slappe benen, koppige kasseien of tactische missers milderen de zoete vooruitzichten.
Gebroken dromen.

Sporteconoom Wim Lagae zit vanuit de zakelijke volgwagen het wielercircus op de hielen. De mannenkoers van toen kon alleen maar dromen van de actuele business. Het vrouwenpeloton rijdt tegen de klok een betere toekomst tegemoet.
Het tempo ligt hoog, de wetenschap fietst mee.

De auteur plukt verhalen uit zijn wielergekke omgeving. Die zet hij in dwaaldromen kracht bij. Renner, sponsor of manager balanceren tussen waan en werkelijkheid.
Het leven zoals het is, de koers.

Beluister hier de podcast van Koersdromen: Jessie De Caluwe trekt naar Roubaix met een opwindend fragment uit het boek waarin koppige kasseien de klassieker beslechten.

Coverontwerp en illustratie: Ayla Brulez – Bluefury

Wim Lagae

Wim Lagae (°1964) is hoog­leraar sportmarketing aan de KU Leuven. Met Koerszaken debuteerde de prof-renner voor een breed publiek. In ‘Koersdromen’ laveert hij tussen doortrapte realiteit en ideale koerswereld.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info