Mijn zus is Beethoven

Wat doet het met een therapeut als haar geliefde zus psychisch ziek is? Godelieve moet machteloos toezien hoe Maria steeds weer wegzinkt in wanen en depressies. Zij, die van het helpen van anderen haar werk heeft gemaakt, voelt zich nu zelf machteloos. Dit dwingt haar om na te denken over haar familiegeschiedenis, de (on)ontkoombaarheid van psychische ziekte en de oorsprong van haar ambitie om hulpverlener te zijn.

Mijn zus is Beethoven is een taboedoorbrekende en eerlijke roman die onderwerpen aanraakt die we als samenleving liever ontwijken. Mensen die psychisch lijden zijn zoveel meer dan hun symptomen. Hun strijd met angsten, wanen, depressies of eigenaardigheden biedt herkenningspunten die voor iedereen invoelbaar zijn, en helpt de weg vrijmaken naar begrip en acceptatie. Psychische aandoeningen raken niet alleen degene met de aandoening, maar ook zijn of haar naasten: partners, ouders, (volwassen) kinderen, broers, zussen en vrienden.

Inge De Waele

Inge De Waele is psycholoog. Ze is auteur van tal van bestsellers over relaties, families en samenleving. ‘Mijn zus is Beethoven’ is haar romandebuut.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info