Net niet kinderen

Wat begint als een onschuldige grap tijdens de wiskundeles, ontaardt in een psychologische oorlog tussen de moeilijke leerling en zijn uitgebluste leerkracht. Zittenblijver Wolf vecht met alle middelen tegen een systeem dat hem uitspuwt als een giftige worst. Wanneer zijn vriendin Enelle bezwijkt onder de druk van schoolwerk en competitieve hobby’s, besluiten ze de overwoekerde paden te verlaten en hun vrijheid op te zoeken. Leraar Dries zet een koortsachtige strijd in om zijn witte raaf Enelle te redden voor hij met pensioen gaat.

120 jongeren gingen in debat over hoe het onderwijs bij hen aanvoelt. Hun relaas inspireerde Kathelijn Vervarcke tot het schrijven van een roman. Ze liet die onafgewerkt. In een schrijfwedstrijd kruisten de jongeren de pennen om het boek met een sterk einde te voltooien. Het resultaat is deze verrassend eerlijke roman Net niet kinderen.

Kathelijn Vervarcke en haar leerlingen

Kathelijn Vervarcke schreef meerdere boeken over kinderen in moeilijke opvoedingssituaties, en werkt als educatief en historisch auteur. Ze is leerkracht Nederlands aan GO! Athena Oostende waar ze het initiatief nam voor dit literair project.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info