Sport Vlaanderen Baloise – 25 jaar kweekvijver van wielertalent

Wielerploegen die een zilveren jubileum kunnen vieren, zijn eerder uitzondering dan regel. Het huidige Sport Vlaanderen–Baloise is er één van. Gestart als een tijdelijk initiatief onder de naam ‘Vlaanderen 2002–Eddy Merckx’, is de ploeg uitgegroeid tot dé referentie in het opleiden van neoprofs tot volwaardige beroepsrenners. Tom Steels, Mario Aerts, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke en Victor Campenaerts zijn maar enkele voorbeelden van renners die dankzij  deze unieke wielerploeg konden uitgroeien tot een succesvol profwielrenner. Dit boek blikt aan de hand van petites histoires, figuren en sprekende resultaten terug op het 25-jarig palmares van dit bij zonder wielerproject.

Dries De Zaeytijd & Fons Leroy

Dries De Zaeytijd is wetenschappelijk medewerker aan Koers Museum van de wielersport en auteur van tal van wielerboeken. Fons Leroy stond mee aan de wieg van de wielerploeg. Hij legde een opmerkelijk traject af binnen tal van overheidsdiensten en is volbloed koersliefhebber.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info