Verliefd op de leraar

De titel van het boek zet de lezer enigszins op het verkeerde been. Wie dacht hiermee in een slappe leerkracht-leerlingsoap te belanden, is eraan voor de moeite. Cliché is dit boek helemaal niet. Het is het verhaal van Amber, zeventien lentes jong en meid van haar tijd. Toneel is helemaal haar ding. Rob is de tijdelijke leerkracht Nederlands die Reinaert de vos als schoolvoorstelling zal regisseren. Amber krijgt daarin een glansrol. De glans reikt verder dan de scène. Verliefd op de leraar is geen raszuiver liefdesverhaal. Dat romantiek nooit ver weg is, lijkt logisch. Toch is er zoveel meer. Er is het geloof in de authenticiteit, maar evenzeer een niet weg te cijferen vertwijfeling. Passie en schuld liggen dicht bijeen. Subtiel duikt Reinaert her en der op. Een ongevraagde duivelse kwelgeest zorgt voor reflectie. Kortom: de titel omvat het basisgegeven. Het verhaal daarentegen bengelt tussen sprookje en nachtmerrie. Met enige verbeelding kan je dit een jongerenuitvoering van Romeo en Julia noemen.

Bij dit boek hoort een theatervoorstelling die in première gaat zodra de coronamaatregelen het toelaten. Meer info via Atelier Top.

Gert Boullart

Gert Boullart (°1960) is een veelzijdige creatieveling. “Verliefd op de leraar” is zijn elfde boek. Reeds in de middelbare school merkte de leraar Nederlands op dat er wellicht een kunstenaar in deze jongen schuilde. Het begon met poppenkast en kende een vervolg met theaterstukken. Daarna vervolmaakte hij zich met masterclasses “scriptwriting”. Tussendoor schreef hij muziek en bleef hij een veelgevraagd buikspreker. Vijf jaar geleden bouwde hij een intimistisch theaterzaaltje in Oudenaarde: Atelier Top, waar hij naast eigen voorstellingen ook theaterkampen organiseert.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info