Verwoest leven

1919 – Na vier jaar razernij is de stilte neergedaald over het voormalige front van de Eerste Wereldoorlog. Zij die het overleefd hebben, proberen de draad van hun verwoest leven terug op te pakken, maar dat gaat heel moeizaam. Er gebeuren veel tragische ongevallen met achtergebleven oorlogsmunitie, het landschap ligt bezaaid met ontbindende lichamen en gedeserteerde soldaten trekken plunderend door de streek. Daarbij worden geregeld ook moorden gepleegd. Verwoest leven reconstrueert een meervoudige moord in het Zuid-West-Vlaanderen van 1919 die ons naar Frans-Vlaanderen en zelfs Zuid-Afrika leidt. Een waargebeurd verhaal over gebroken familierelaties, verraden vriendschap, roofmoord, naoorlogse executies en de oplossing van een vraagstuk dat een Franse familie al een eeuw in de ban houdt.

Kevin Breyne

Kevin Breyne is leerkracht Engels-Nederlands-geschiedenis en onderwijscoach in RHIZO Kortrijk en vertelgids bij Bellewaerts in Ieper. Hij schreef ook al “Een spoorlijn, een bos, een oorlog”, “Sporen van de Eerste Wereldoorlog in hartje West-Vlaanderen” en “De laatste slag”. Dit is zijn vierde boek waarin historische verhalen over de Eerste Wereldoorlog aan het hedendaagse landschap gelinkt worden.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info