Zeventien

Drie jonge mensen in 1917.
Drie echt gebeurde verhalen.

Nellie Spindler, verpleegster uit Yorkshire, draait mee in een veldhospitaal tijdens de gruwelijke Slag van Passendale en Ieper. Ze sneuvelt als ze 26 is en ligt begraven in Poperinge tussen tienduizend mannen.

Werner Voss is een van Duitslands beste jachtpiloten, net als zijn vriend ‘De Rode Baron’. In 1917 stort hij neer, na een eindeloos luchtgevecht, amper 20 jaar oud. Hij rust in het Kameradengraf in Langemark.

Francis Pegahmagabow, een Canadese ‘indiaan’, is de beruchtste sluipschutter en verkenner van WO I. Hij overleeft maar nipt in Flanders Fields. Als oorlogsheld belandt hij in armoede. Toch wordt hij chief van de Native Americans of First Nations, zoals we ‘indianen’ nu liever noemen.

Lees meer over Geert Spillebeen op zijn website.

Geert Spillebeen

Oud-VRT-radiojournalist Geert Spillebeen is auteur van een tiental WO I-romans. Age 14 is een echte blijver. Kiplings Keuze werd in de VS vertaald als Kipling’s Choice en bekroond met o.a. The Blue Ribbon.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info