Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Spitse auteurs weten ons te vinden. Wij werken vaak in opdracht van bedrijven, organisaties of personen die iets opmerkelijks te vertellen hebben en daarbij actief een boek willen inzetten. Geen idee is ons te gek, wij maken er een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert de vraag hoe we zoveel mogelijk lezers kunnen verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Fietsen & Trompen

Fietsen was aan het begin van de vorige eeuw een nieuw fenomeen. Aanvankelijk enkel voor de bon chic. Toen na verloop van tijd veloclubs erg populair werden, toeterde iemand aan het begin van de fietsgroep om de veiligheid op kruispunten te garanderen. Zo ontstonden de eerste velofanfares ofte integrale muziekkorpsen te fiets. Geert Vanmaeckelberghe schrijft samen met VLAMO – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – een bijzonder verhaal over een haast ongekende geschiedenis.

Verschijnt mei ’24.

Geert Vanmaeckelberghe
Een boek over de IJslandvaart

Maaike Monkerhey schrijft volop aan haar derde roman. Na Niet omkijken, Camille – rond de Eerste Wereldoorlog – en Bellenhof,  te midden van de hoppeteelt, verdiept ze zich helemaal in de IJslandvaart. Het wordt opnieuw fictie in een uitgekiend historisch decor. Stoere bonken die voor lange tijd hebben en houden achterlieten om in de IJslandse wateren te vissen, da’s voer voor een boek vol visserswijsheden en pakkende verhalen.

Verschijnt voorjaar ’25.

Maaike Monkerhey
Op ze Vlaams

In Frans-Vlaanderen, de Franse regio net over de schreve, wordt door een alsmaar kleiner wordende groep inwoners nog Vlaams, de vroegere streektaal, gesproken. Edmonde Vanhille uit Bray-Dunes beheerst niet alleen dat Frans-Vlaams maar zij speelt ook in haar liedteksten met die taal op Gezelliaanse wijze. Dat is uitzonderlijk en allicht is zij de laatste die dat nog kan. Zij bracht al twee cd’s uit. Onder impuls van het Komitee voor Frans-Vlaanderen, nu al 75 jaar cultureel ambassadeur voor en in Frans-Vlaanderen, verschijnt een stijlvol kijk- en leesboek met haar teksten en met streekeigen foto’s van Antoine Quaghebeur.

Verschijnt najaar ’24.

Edmonde Vanhille & Komitee voor Frans-Vlaanderen

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info