Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Spitse auteurs weten ons te vinden. Wij werken vaak in opdracht van bedrijven, organisaties of personen die iets opmerkelijks te vertellen hebben en daarbij actief een boek willen inzetten. Geen idee is ons te gek, wij maken er een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert de vraag hoe we zoveel mogelijk lezers kunnen verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Karlos, Kameleon

Karlos is een kameleon. Leuk diertje, denkt u, met al die kleuren. Maar… Karlos is kleurenblind, en voor een kameleon is dat een serieus probleem.
Hij ziet alles donker- of lichtgrijs en geraakt ondanks links en rechts wat hulp zo diep in de put dat hij de dingen alleen nog zwart-wit ziet. Uiteindelijk heeft hij zelf geen kleur meer en sjokt hij vol wanhoop door de jungle. Wordt hij geholpen? Wie helpt hem en hoe? De vijf profmuzikanten van Bois de vivre en profverteller Yves Bondue maakten hier een muziektheatervoorstelling van. Het boekje werd prachtig geïllustreerd door Lucy Elliott.

Verschijnt 18 juni.

Yves Bondue
Mijn zus is Beethoven

Wat doet het met een therapeut als haar geliefde zus psychisch ziek is? Godelieve moet machteloos toezien hoe Maria steeds weer wegzinkt in wanen en depressies. Zij, die van het helpen van anderen haar werk heeft gemaakt, lijkt nu zelf machteloos. Dit dwingt haar om na te denken over haar eigen familiegeschiedenis,  de (on)ontkoombaarheid van psychische ziekte en de oorsprong van haar eigen ambitie om hulpverlener te zijn. Mijn zus is Beethoven is een taboedoorbrekende en eerlijke roman over onderwerpen die we als samenleving nog steeds liever vermijden.

Verschijnt eind mei ’24.

Inge De Waele
Op ze Vlaams

In Frans-Vlaanderen, de Franse regio net over de schreve, wordt door een alsmaar kleiner wordende groep inwoners nog Vlaams, de vroegere streektaal, gesproken. Edmonde Vanhille uit Bray-Dunes beheerst niet alleen dat Frans-Vlaams maar zij speelt ook in haar liedteksten met die taal op Gezelliaanse wijze. Dat is uitzonderlijk en allicht is zij de laatste die dat nog kan. Zij bracht al twee cd’s uit. Onder impuls van het Komitee voor Frans-Vlaanderen, nu al 75 jaar cultureel ambassadeur voor en in Frans-Vlaanderen, verschijnt een stijlvol kijk- en leesboek met haar teksten en met streekeigen foto’s van Antoine Quaghebeur.

Verschijnt najaar ’24.

Edmonde Vanhille & Komitee voor Frans-Vlaanderen

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info