Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Course couture

De koers bulkt van straffe verhalen. Over de textiele kant van het wielrennen wordt doorgaans weinig verteld. Fons Leroy is van kindsbeen af diehard wielerfanaat, beklom zelf ruim 1200 cols en stond mee aan de wieg van de ploeg Sport Vlaanderen-Baloise 2022. Hij heeft een indrukwekkende verzameling koerstruien. In Course couture brengt hij het verhaal van de trui met de renner. Achter de kleurrijke shirts schuilt nog zoveel meer, dat leren dan weer de ontwerper, de sponsor, de sportmarketeer of de columniste. En uiteraard zijn er curiosisteiten van de gegeerde varianten in geel, wit, roze, groen, regenboogkleuren of met bolletjes.

Course couture – Renners. Truien. Verhalen – verschijnt in september.  

Fons Leroy
Mors

Mors vertelt het aangrijpend verhaal van de grafelijke familie d’Etampes tussen 1433 en 1470, de tijd van de Bourgondiërs. Ze namen een heel bevoorrechte plaats in bij het beleid en het hofleven van hertog Filips de Goede en zijn derde echtgenote Isabelle van Portugal. De grote gebeurtenissen uit die tijd komen aan bod, net zozeer als het dagelijkse leven van de hooggeplaatste familie: hun kledij, gastronomie, opvoeding, bezigheden en personeel, zoals Heyndrik en Liisbete. Het boek is een historische reconstructie die leest als een roman. Afwisselend verteld vanuit drie familieleden en hun voornaamste randpersonages. Daarbovenop komt een fictieve laag crimi: het mysterie rond drie moorden.

Mors verschijnt op 30 mei.

Rob Kindt
Kuka prutselt

Kunstkadee is een creatief atelier voor kinderen en jongeren van vijf tot vijftien. Al meer dan tien jaar organiseren bezielsters Virginie Vermaete en Veerle Lievens originele activiteiten waarmee ze hun kadees laten warm lopen voor kunst in de meest uiteenlopende zin van het woord. Geen materiaal is te gek – papier, verf, klei, houtskool, zand … – om er in kampen of kunstzinnige evenementen vindingrijk mee om te springen. Hun passie en vrolijke uitstraling werkt aanstekelijk. Zoveel projecten na zoveel jaar, dat verdient een te gek boek. Boordevol ideeën om van kadees echte kunstkadees te maken.

Verschijnt voorjaar 2022

Virginie Vermaete - Veerle Lievens

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info