De spreker

Miguel Bouttry

Miguel Bouttry debuteerde in 2018 met de novelle ‘De Klap’. Met z’n eigen bedrijf Rent a Guide gidste hij jarenlang professioneel in de Westhoek. Sinds enige tijd staat die activiteit op een laag pitje en woont hij in Frankrijk waar hij zich focust op het schrijven van verhalen. Zowel in zijn gidsenwerk als in zijn boeken is de anekdotiek niet ver weg.

Bron van pijn – het verhaal achter de roman

De jonge West-Vlaming Flor Turbour leeft in het naoorlogse Duitsland ondergedoken bij het gezin van zijn verloofde. Daags voor hun huwelijk wordt hij echter gearresteerd en belandt voor lange tijd in de gevangenis. In de eenzaamheid van zijn opsluiting is er de confrontatie met de gevolgen van zijn keuzes, de kracht van liefde en jaloezie, maar vooral met zichzelf.
Bron van pijn is een historische roman over een verloren jeugd en gebaseerd op het verhaal van de grootvader van de auteur die in 1941 collaboreerde met de Duitse bezetter. Het boek is een massieve brok emotie, is het niet omwille van de liefde, dan is het door de genadeloze impact van de oorlog op een jongeman en zijn toekomst.
In de voorstelling vertelt Bouttry hoe hij de voorbije jaren op zoek ging naar dat duistere oorlogsverleden van zijn grootvader en zo van de ene verrassing in de andere viel. 
Deze lezing is subsidieerbaar via de auteurslezingen van Literatuur Vlaanderen.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info