Bron van pijn

De jonge West-Vlaming Flor Turbour leeft in het naoorlogse Duitsland ondergedoken bij het gezin van zijn verloofde. Daags voor hun huwelijk wordt hij gearresteerd en belandt voor lange tijd in de gevangenis. In de eenzaamheid van zijn opsluiting is er de confrontatie met de gevolgen van zijn keuzes, de kracht van liefde en jaloezie, maar vooral met zichzelf. Bron van pijn is een historische roman over een verloren jeugd, deels gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de grootvader van de auteur. Het boek is een massieve brok emotie, is het niet omwille van de liefde, dan is het door de genadeloze impact van de oorlog op een jongeman en zijn toekomst.

Hier kan je al even door het eerste hoofdstuk bladeren.

Auteur Miguel Bouttry maakte samen met muzikant Philippe Boey een voorstelling rond het boek. Op de website van Miguel vind je waar je die kan zien.

Miguel Bouttry

Miguel Bouttry debuteerde in 2018 met de novelle De Klap. Met z’n eigen bedrijf Rent a Guide gidste hij jarenlang professioneel in de Westhoek. Sinds vorig jaar staat die activiteit op een laag pitje en woont hij in Frankrijk waar hij zich focust op het schrijven van verhalen. Zowel in zijn gidsenwerk als in zijn boeken is de anekdotiek niet ver weg.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info