De spreker

Hannes Dedeurwaerder

Hannes Dedeurwaerder (°Kortrijk, 1980) studeerde Moderne Geschiedenis aan KU Leuven en werkte als krantenjournalist en filmredacteur. In 2011 besloot hij onder ‘nom de plume’ Seriewoordenaar freelance copywriter te worden, wat hij tot op vandaag is. Redder is zijn romandebuut, nummer twee is in de maak.

De Pinksterkerk in Vlaanderen: uitleg van een insider

Mijn boek speelt zich af tegen de achtergrond van de Pinksterkerk, een strenggelovige religieuze stroming die in de VS ontstond en in de jaren zeventig via Nederland tot bij ons kwam. Hoewel in België niet officieel bestempeld als een sekte, heeft de Pinksterkerk met zijn rigide standpunten over homoseksualiteit, evolutie, abortus en buitenechtelijke seks alles van weg.

Ikzelf maakte er tot mijn 19e deel van uit en vertel graag over mijn ervaringen, die ik kader in het groter geheel van de Pinksterkerk: wat zijn de geloofsstandpunten precies? Waarin wijken ze af van de katholieke of protestantse kerk? Hoe en waar is de kerk ontstaan? En hoe slaagt de gemeenschap erin om in Vlaanderen zo sterk onder de radar te blijven, hoewel er 83 (officiële) kerken en zo’n 26.000 pinksterchristenen zijn?

Redder verschijnt op 2 juni.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info