De spreker

Geert Spillebeen

Geert Spillebeen (°1956) is oud-radiojournalist bij VRT Nieuws, was reporter in De Ochtend op Radio 1 en presenteerde Voor De Dag. Daarvoor was hij enkele jaren leraar Nederlands-Engels.

Echte verhalen uit de Groote Oorlog

Geert Spillebeen is auteur van een tiental WO I-romans, echt gebeurde verhalen. Hoofdfiguur is altijd een bijzondere persoon die echt bestaan heeft. Meest bekend is  Age 14, een jeugdroman over een kindsoldaat uit Ierland, die bij Ieper begraven ligt.

Kiplings keuze werd in de VS vertaald als Kipling’s Choice en bekroond met o.a. de Bulletin Blue Ribbon in de categorie Young Adults.

Geert Spillebeen schreef ook boeken voor een breder publiek: jeugd én volwassenen, zoals Zeventien. Daarin vertelt hij het leven van de Engelse verpleegster Nellie Spindler, de Duitse jachtpiloot Werner Voss en de Canadese ‘indiaan’ en sluipschutter Francis Pegahmagabow. Twee onder hen vonden een graf in de Westhoek.

Journalist en auteur Geert Spillebeen gaan hand in hand. Schrijven begint met research. Als spreker vertelt hij over zijn bronnen, de grote lijnen van WO I en toont hij gelijkenissen met actuele conflicten.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info