De spreker

Julie Vandenbroucke & Piet Verhoeve

Julie Vandenbroucke is directeur van Arteconomy waarmee ze als partnershipfacilitator tussen kunstenaars en bedrijven optreedt. Projectmatig richt ze zich met haar bedrijf op economische, technologische en sociale innovatie. Zij wil dit samenwerken blijvend strategisch implementeren bij zowel kunstenaars als bedrijven.

Piet Verhoeve helpt met zijn bedrijf Origanius organisaties om sneller te innoveren en te groeien via slimme samenwerking. Na zijn ingenieursstudie aan KU Leuven behaalde hij een doctoraat aan UGent, waarbij hij heel wat ervaring opdeed met Europese partnerships. Die kennis kon hij toepassen als CTO van Televic en daarna als Director ICON bij iMinds/imec. Zijn boek ‘Win-Winnovatie’ werd gelauwerd werd als beste boek in de categorie ‘Learn & Development’. In 2019 lanceerde hij de succesvolle cocreatiehub Hangar K in Kortrijk.

Innoveren met kunstenaars

Zowel internationaal als nationaal werken kunstenaars en bedrijven al vaak succesvol samen. Het gaat daarbij niet om kunstenaars die even hun ding komen doen in een bedrijf, maar om volwaardige partnerschappen. Samenwerkingen die de verschillen tussen kunstenaars en bedrijven opzoeken en inzetten om een win voor iedereen te creëren. Toch is deze groeiende vorm van innoveren voor velen nog onbekend terrein.

Met dit boek doorbreken de auteurs de wederzijdse vooroordelen, die vaak nog in de weg staan. De complementaire praktijkervaring van de auteurs levert voorbeelden, getuigenissen en een kader op om samen te werken over de culturele grenzen van organisaties en sectoren. Hun samenwerkingskompas wordt aangevuld met tips en checklists om succesvolle samenwerkingsverbanden en meerwaarde te realiseren voor alle partijen.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info