Julie Vandenbroucke richtte in 2002 Arteconomy op en is er tot op vandaag directeur. Arteconomy is gegroeid uit het samenwerkingsmodel tussen kunstenaars en Constructies Espeel, het bedrijf van haar man, dat ze samen hebben ontwikkeld in de periode 1989-2008.
Julie realiseerde als partnershipfacilitator diverse projecten tussen kunstenaars en bedrijven, gericht op economische, technologische en sociale innovatie. Zij wil deze samenwerking blijvend strategisch implementeren bij zowel kunstenaars als bedrijven.
Als pionier in Vlaanderen zette ze haar schouders onder wetenschappelijke studies en publicaties over dit onderwerp. Ze is ook medeoprichter, adviseur of bestuurder van tal van organisaties in de kunst- en bedrijfswereld. In 2019 kreeg ze de Luca Eremaster omwille van haar jarenlange inspanningen voor het opzetten van samenwerkingen zonder de eigenheid van de kunstenaar uit het oog te verliezen.
Slim samenwerken zit in het DNA van Piet Verhoeve. Na zijn ingenieursstudie aan KU Leuven haalde hij een doctoraat aan UGent, waarbij hij heel wat ervaring opdeed met Europese partnerships. Nadien leerde hij zowel de bedrijfszijde als de academische zijde grondig kennen, eerst als CTO van Televic, en daarna als Director ICON bij iMinds/imec. Hij bundelde die dubbele ervaring in het boek Win-Winnovatie, dat gelauwerd werd als beste boek in de categorie ‘Learn & Development’.
In 2019 lanceerde hij de succesvolle cocreatiehub Hangar K in Kortrijk. Hij bouwt momenteel een nieuw cross-over ecosysteem vanuit biotechnologie, elektroni-ca ICT en medical devices. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf Origanius, dat or-ganisaties helpt om sneller te innoveren en te groeien via slimme samenwerking.
Piet Verhoeve is ook gastprofessor aan UGent. In zijn schaarse vrije tijd onder-steunt hij initiatieven die jongeren warm maken voor technische of weten-schappelijke studierichtingen (STEM, Coderdojo).