De spreker

Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker komt van kindsbeen af in aanraking met motorsport via zijn vader Roger, die 20 jaar lang de drijvende kracht is achter het motorsportgebeuren in Sint-Joris-ten-Distel (Beernem). Als jonge knaap gaat hij naar heel wat snelheidswedstrijden. Hij beleeft er als bevoorrechte getuige alles vanop de eerste rij. Dat maakt hem tot vandaag een verwoed en gepassioneerd motorsportliefhebber met wereldwijde contacten. In zijn vrije tijd bezoekt hij vooral internationale motorsportwedstrijden.

Pro-Motor: een belevingstocht vol snelheid en spektakel

Barry Sheene, Anton Mang, Boet van Dulmen, Juliaan van Zeebroeck, Stefan Dörflinger, Dale Singleton, Wil Hartog, Jon Ekerold, Graziano Rossi, Henk van Kessel… zijn maar enkele internationaal vermaarde toprijders die in volle snelheid doorheen het pittoreske dorpje Sint-Joris-ten-Distel raceten.

In zijn boek “Snelheid & Spektakel, 15 jaar motorsport in Sint-Joris-ten-Distel” schetst Hendrik het boeiende verhaal van de motorsport in z’n dorp. Maar er is meer dan motorsport. Ook ondernemerschap, passie, gedrevenheid, ambitie, grensverleggend zijn, een tomeloze inzet van vrijwilligers, groepsgeest, identiteit, … zijn nodig om het grootste sportevenement in Vlaanderen op de wereldkaart van de motorsport te plaatsen.

Als pro-motor gunt Hendrik je een blik achter de schermen door op een gevatte en interactieve wijze zijn verhaal en levenservaringen te brengen. Anekdotes doorspekken het geheel om er een boeiend en spectaculair moment van te maken.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info