De spreker

Trees Coucke

Trees Coucke (°1958) is master in de verplegingswetenschappen. Ze is verpleegkundige, docent aan Rhizo en Vives, was voorheen directeur van een school voor verpleging en stond aan de wieg van het zorg-ethisch lab sTimul, een initiatief voor ervaringsgerichte opleiding, waarbij men concrete situaties simuleert en door (toekomstige) zorgverleners laat beleven. Het antwoord op de vraag hoe mensen zorg ervaren inspireert haar pleidooi voor een warme, waardengedreven en gepersonaliseerde zorg. 

Wat als ik ooit van zorg afhankelijk zou zijn?

Vragen, voorstellen en doordenkers over het geven en ontvangen van zorg.

Ooit zijn we allemaal afhankelijk van zorg geweest en hebben we zorg gedragen voor anderen. En dat zal zo blijven, in meerdere of mindere mate. Hoe kijken we naar onze vrijheid, naar onze afhankelijkheid, naar leven met beperkingen en naar zorg dragen voor wie we liefhebben? Kunnen en durven we ons daarop voorbereiden, daarover nadenken, daarover praten?

Trees Coucke brengt, op basis van 40 jaar ervaring een verhaal over zorg in al zijn aspecten, de warme mooie momenten en de angstige moeilijke. Ze doorspekt haar verhaal met waar gebeurde kleine verhalen die ons even doen stilstaan bij zowel diegene die zorgen als diegene die zorg ontvangen. Ze geeft tips mee voor jou, voor mantelzorgers maar evengoed voor professionele zorgverleners die het beste van zichzelf geven. In het verhaal komen belangrijke waarden zoals medelijden, dankbaarheid, betutteling aan bod en worden die gezien vanuit zowel de zorgende mensen als vanuit de zorg ontvangende mensen. Zo leren we elkaar wat beter begrijpen.

Boeken gelinkt aan deze lezing/voorstelling

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info