100 Koolskamp Koers - uitgeverij Bibliodroom

100 Koolskamp Koers

Wielerwedstrijden die een honderdste editie kunnen vieren, zijn een unicum. Het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp is er één van. Koolskamp Koers is een sportief hoogfeest met een rijk gevulde erelijst, maar evengoed een spetterend volksfeest gekenmerkt door bier- en hamburgertentjes, familiebijeenkomsten, droogvis, taart, bookmakers en bovenal véél supporters. In Koolskamp voltrekt zich elk jaar opnieuw een huwelijk tussen koers en kermis! Het Wielermuseum Roeselare nam wielerauteur Patrick Cornillie onder de arm om samen op zoek te gaan naar de straffe verhalen en sappige petit-histoires achter nooit eerder gepubliceerde foto’s, unieke documenten en wielermemorabilia. Het resultaat is een groot-formaat bladerboek dat je nostalgisch doet terugblikken op vorige jaargangen van Koolskamp Koers en je meteen ook al doet verlangen naar een volgende editie…

Patrick Cornillie, Dries De Zaeytijd, Thomas Ameye

Drie straffe auteurs van wielerboeken. Thomas Ameye is directeur van Koers, het museum voor de wielersport. Daar is Dries De Zaeytijd wetenchappelijk medewerker. Patrick Cornillie is de derde wielerschijvende wielerfreak die meewerkte om dit boek zonder meer uniek te maken.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info