Alle dagen oorlog - uitgeverij Bibliodroom

Alle dagen oorlog

De herdenking van honderd jaar Groote Oorlog zorgt voor de publicatie van ontelbare boeken rond dit thema. Niet zelden brengen ze het uitgebreide relaas van het politieke en militaire gebeuren. Dit boek daarentegen wil de lezer laten instappen in het alledaagse leven in die tijd in de regio Roeselare-Tielt, de Mandelstreek. In Alle dagen oorlog beschrijft Charlotte Degezelle hoe de oorlogstragiek en de Duitse bezetter het doordeweekse leven hardhandig bepaalden. Dit boek wil geenszins data en feiten aaneen rijgen tot een geschiedenisboek. Het is daarentegen wel het vlot lezend en geïllustreerd verhaal van hoe onze voorouders in de dorpen en steden in het hart van West-Vlaanderen de oorlogstijd hebben beleefd en doorstaan.

Charlotte Degezelle

Charlotte Degezelle is freelance journaliste voor Het Laatste Nieuws en gepassioneerd door alles wat zich in haar streek afspeelt.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info