Altijd ergens oorlog - uitgeverij Bibliodroom

Altijd ergens oorlog 1

Altijd ergens oorlog schetst in beeld en verhaal het relaas van een bezette stad tijdens de Groote Oorlog, door de ogen van een kind. Hoe overleef je de oorlogsgruwel in de armen van de vijand, vier jaar lang? Marie is twaalf, haar vader werkt als seizoensarbeider in Frankrijk. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog verliezen ze elk contact met haar. Op nieuwsjaardag 1915 schrijft ze voor het eerst haar dagboek aan haar vader. Tekenaar Jimmy Hostens ging op zoek naar het Roeselare van honderd jaar geleden. Hij verbond oude postkaarten en foto’s en tekende vanuit een nieuw perspectief. De provinciestad van toen komt zo helemaal opnieuw tot leven. Knappe illustraties houden elke emotie vast. Scenarist Rino Feys dook in de archieven en las er dagboeken op na. Het inspireerde hem voor deze kleurrijke graphic novel vol avontuur met de historische realiteit als uitvalsbasis. Het boek werd in hardcover uitgegeven en is het eerste deel van een tweeluik.

Jimmy Hostens - Rino Feys

Jimmy Hostens is als striptekenaar niet aan zijn proefstuk toe. Samen met scenarist Rino Feys vormt hij een sterk duo, dat beeld en verhaal tot een fantastisch geheel combineert.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info