Cor en Ona

2020 werd een onvergetelijk jaar. Het coronavirus veranderde ons leven helemaal. Half maart gingen we met z’n allen in lockdown. Veel kinderen begrepen niet wat er gebeurde. De burgemeester van Kuurne is een creatief man met een verleden in de jeugdbeweging en de journalistiek. De vreemde tijd inspireerde hem om wekelijks iets voor kinderen te schrijven en dit via een website en sociale media de wereld in te sturen. Het is het verhaal van Cor, een schubdiertje dat verliefd wordt op het mooie meisje Ona. Cor verandert echter in een kriebel die mensen ziek maakt. Samen reizen ze de wereld rond, ontmoeten heel bijzondere mensen en beleven opmerkelijke avonturen, allemaal met één doel: het virus kleinkrijgen.

Cor en Ona is geschikt voor kinderen van 8 tot 88 jaar.

Op de website en Facebookpagina van Cor en Ona worden de verhalen door bekend geworden en bekend wordende Vlamingen in een filmpje voorgelezen. Opmerkelijk hoe de burgemeester mensen voor zijn fijn project wist te engageren.

Het Rode Kruis van Kuurne verkoopt het boek in de gemeente. Met de opbrengst ervan hopen ze een deel van de tegenvallende stickerverkoop eerder dit jaar te kunnen recupereren. Wie het boek bij hen wenst aan te kopen, vindt hier alle info.

Cor en Ona is in herdruk tot 10 december.

Francis Benoit - Illustraties Ayla Brulez

Francis Benoit is toe aan zijn tweede legislatuur als burgemeester van Kuurne. Voorheen was hij schepen. Een carrière als jeugdschrijver ambieert hij niet. Creativiteit kan hij niet loochenen. Zijn verleden in de jeugdbeweging en de journalistiek vormt de ideale uitvalsbasis om zomaar uit het niets en soloslim dit initiatief op te zetten. Al valt hier zeker aan toe te voegen dat zijn sociale bewogenheid daarbij een prominente rol speelt. Kortom: de burgemeester zoals hij is.

Ayla Brulez is een jonge Gentse grafisch ontwerpster en illustratrice. Ze is een enthousiaste creatieveling die erin geslaagd is om haar liefde voor kunst en tekenen te vertalen naar een fulltime job. Haar brede interesse in alles wat met visuele kunst te maken heeft, maakt dat ze een grafisch manusje-van-alles is. ‘De wereld zit bomvol met geweldige inspiratie. En ik doe niks liever dan die om te zetten naar een goed, origineel ontwerp’, stelt ze. Het illustreren van de verhalen uit Cor en Ona sluit daar helemaal bij aan.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info