De zeis van den Duits

De zeis van den Duits is een bundel verhalen. Over hoe mensen de zeis van de Groote Oorlog al dan niet overleefden. Over hoe mensen met hun soms bescheiden verzet voor hoop konden zorgen. Over hoe een dorp door de bezetter omgeturnd wordt tot het eerste buiten zijn frontzone, waar frontsoldaten rust en vertier komen zoeken, en over hoe die nieuwe status diep ingrijpt op alle aspecten van het dorpsleven. Over hoe de luchtvaart als nieuw wapen ook dit rustdorp in de frontzone doet belanden. Over hoe pijnlijk een bevrijding kan zijn, en hoe snel Ingelmunster, het dorp aan de Mandel, weer “zijn kobbe recht”.

Rob Kindt

Rob Kindt is romanist van opleiding. Hij gaf les aan het Klein Seminarie Roeselare en was schepen in Ingelmunster met onder meer Patrimonium en Erfgoed in portefeuille. In die hoedanigheid was hij de motor achter vijf druk bijgewoonde herdenkingen van de Groote Oorlog in Ingelmunster tussen 2014 en 2018. Talen, literatuur en verhalen en het verleden als inspiratie voor een beter heden zijn levenslang genoten passies.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info