Docteur tussen broussen en stad - uitgeverij Bibliodroom

Docteur tussen brousse en stad

Pas afgestudeerd als arts en met een rugzak vol idealen vertrekt Erik Lamsens naar Congo. De nood aan professionele geneeskunde is er erg groot maar de middelen zijn schaars. De docteur moet erg inventief en slim zijn om zijn patiënten de juiste zorgen toe te dienen. Hij oefent er zijn job met bijzonder veel warmte uit en dat valt ook de Congolezen op. Niet voor niks noemen ze hem Tshiswa bantu wat staat voor hij die de mensen liefheeft. Eenmaal terug in zijn geboortestad Roeselare cumuleert hij onbegrensd de meest uiteenlopende activiteiten: huisarts, vader, zanger, voetbalvoorzitter en politicus. In Docteur tussen brousse en stad lees je alledaagse, volkse verhalen uit het huisartsenbestaan, bengelend tussen dolle vreugde en intens verdriet.

Eric Lamsens

Erik Lamsens is geneesheer in Roeselare. Hij was een tijdlang schepen, blijft de lokale voetbalploeg ‘De Ruiter’ eeuwig trouw, ontpopte zich even als succesvol zanger, maar is bovenal een warmhartig man.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info