Er is altijd een toekomst - uitgeverij Bibliodroom

Er is altijd een toekomst

Er was een tijd waarin jeugdhulpverlening beperkt was tot ‘het weeshuis’. Kinderen en jongeren uit probleemgezinnen werden er juridisch geplaatst. De sector maakte op enkele decennia een ongelooflijk sterke evolutie door: van het primaire, caritatieve zorgen naar een uiterst professionele omgeving. Allerhande werkvormen waarborgen een sterke begeleiding, in een tehuis of aan huis. Gezinnen en jongeren met zorgen kunnen nu ook zelf beslissen hulpverlening in te roepen. ‘Er is altijd een toekomst’ is geen geschiedenisboek dan wel een belevingsboek met getuigenissen van mensen die een beroep deden op de diensten van Onze Kinderen, een vzw voor jeugdhulpverlening uit Roeselare. Eerlijke en vaak beklijvende getuigenissen schetsen een haarfijn beeld van een sector die maar al te vaak achter gesloten deuren actief is. Ongecensureerde verhalen, zo uit het leven gegrepen.

Redactieraad Onze Kinderen

Een ploeg van acht auteurs, allen op de een of andere manier bij de organisatie voor bijzondere jeugdzorg betrokken, schreef dit bijzonder openhartig boek.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info