Honderd Heerlijke Roeselarenaars

Honderd Heerlijke Roeselarenaars typeert honderd figuren die zich tot ver buiten de stadsgrenzen hebben laten opmerken. Het zijn mensen die in Roeselare geboren en/of getogen zijn maar er niet noodzakelijk meer wonen. Sommigen zijn naast Bekende Roeselarenaar intussen ook Bekende Vlaming, anderen zijn in alle stilte met heel opmerkelijke zaken bezig, soms langs de andere kant van de wereld. Het boek is geen kurkdroge opsomming van hun traject. De auteurs zijn echter op zoek gegaan naar het verhaal achter de mens en erg verrassende ankedotes. Dit maakt dat dit werk zich situeert ver van alle Wikipedia-kennis of sensationele verhalen. Honderd Heerlijke Roeselarenaars is het resultaat van een samenwerking tussen de Gilde der Erepoorters en Uitgeverij Bibliodroom. Dit is het eerste deel in een drieluik rond Roeselarenaars. Volgend jaar verschijnt Honderd Herkenbare Roeselarenaars met figuren binnen de stadsmuren voor de couleur locale zorgen. In 2019 wordt de reeks afgerond met Honderd Historische Roeselarenaars, met een terugblik op opmerkelijke bekenden uit de recente en minder recente geschiedenis. Deze trilogie wordt zo een standaardwerk dat met mensen een stad tekent.

Eddy Brouckaert, Charlotte Degezelle, Marieke Debusschere, Thomas Dubois, Marlies Maddens, Justine Pillaert, Elise Vanhecke en Ignace Vanhoorne. Fotograaf: Stefaan Beel

Acht auteurs en een fotograaf, een straf team voor een straf boek.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info