Honderd Historische Roeselarenaars

Dit is het derde en laatste deel in de trilogie Honderd Roeselarenaars. Na de Heerlijke en de Herkenbare is het de beurt aan de Historische. Dit boek portretteert honderd persoonlijkheden die hun stempel drukten op de geschiedenis van de stad. Mensen die hen kenden of er flink wat over weten te vertellen, typeren de historische Roeselarenaar. Het levert een bijzondere kijk op bekende en minder bekende figuren op. Noem het geen geschiedenisboek, maar een waardevolle bundeling verhalen met duiding en anekdotes bij momenten en mensen die de stad maakten tot wat hij nu is. Tien auteurs en een fotograaf maken van dit afrondend deel van het drieluik een uniek document dat honderd personaliteiten terug in de actualiteit brengt.

Bij de trilogie hoort een fototentoonstelling. Alle 300 figuren uit de trilogie werden verzameld in drie Walls of Fame bij Deleye – Brugsesteenweg 550 – Roeselare.

Auteursteam Honderd Roeselarenaars

Een team van tien journalisten gaf dit boek vorm: Eddy Brouckaert, Bart Crabbe, Charlotte Degezelle, Marieke Debusschere, Thomas Dubois, Koen Kerkaert, Justine Pillaert, Elise Vanhecke, Ignace Vanhoorne en Vincent Vanhoorne. Fotograaf Stefaan Beel tekende, net als in de andere twee delen, voor de zwart-wit fotografie.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info