In 't plat West-Vlams gezeid en gezweegn - uitgeverij Bibliodroom

In ’t plat West-Vlams gezeid en gezweegn

In het West-Vlaams parelt een klinkende taalrijkdom. Niet enkel de woordenschat is uniek. Een waaier aan spreekwoorden en uitdrukkingen geeft de streektaal een bijzondere charme . Dit boekje bundelt een handvol heerlijke, typische zegswijzen uit het hart van West-Vlaanderen. Stuk voor stuk zorgen ze altijd weer voor fijnzinnige humor of ongecompliceerde levenswijsheid.Een pak leuke, originele illustraties zet de taal een subtiele kracht bij en is een bron van plezier voor streekgenoten en een lachwekkende puzzel voor wie vreemd is aan het West-Vlaams.

Johan Vergote

Johan Vergote was boekhandelaar toen hij dit boekje schreef. Grappige uitspraken of leuke quotes van zijn klanten noteerde hij steevast in een blauw boekje dat hij zorgvuldig bewaarde in de bovenste lade van zijn bureau. ‘Het blauwe boekje’ was inspiratiebron voor het drieluik ‘In ’t plat West-Vlams. Van de drie boekjes samen zijn meer dan 30000 exemplaren verkocht.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info