Klanken uit een Brugs verleden

Karel De Wolf (1883-1948) was een Brugs apotheker, bekend om zijn verhalen en vertelavonden in het Brugs dialect. Zijn boek Brugsch Volk was erg populair. Vandaag bieden De Wolfs teksten een ongeëvenaard venster op de taal en gebruiken van de Bruggelingen aan het begin van de twintigste eeuw. Klanken uit een Brugs verleden brengt een bloemlezing uit zijn werk en wekt daarmee vergeten woorden, klanken en gebruiken opnieuw tot leven. Het boek omvat vier delen: het Familieboek De Wolf, een rijk geillustreerde verzameling anekdotes over zijn overleden familieleden. Er is een selectie artikels die hij als notoir plantenkenner schreef. Daarin combineert hij wetenswaardigheden, wetenschappelijke kennis en volksgebruiken. In een andere reeks artikels werpt hij een blik op diverse facetten van de Brugse geschiedenis. Tot slot is er een verzameling humoristische verhalen in het Brugse dialect.

Een absolute aanrader voor iedereen met een hart voor taal, humor, geschiedenis en volkskunde.

Krijgt u het boek graag thuis gesigneerd toegestuurd, dan kan dat door overschrijving van 30 euro (incl. verzending) met vermelding van uw adresgegevens op BE66 6511 6223 6243 t.a.v. Bruno Daems.

 

Bruno Daems - Brecht Fevery

Bruno Daems (1981) studeerde geschiedenis aan de UGent. Hij is een achterkleinzoon van Karel De Wolf en raakte van jongs af geboeid door de familiegeschiedenis. 

Brecht Fevery is burgerlijk ingenieur (UGent, 2007) en heeft een brede interesse in taal en geschiedenis. Brecht groeide op in het huis De Cleynen Thems, het huis waar de familie De Wolf tussen 1832 en 1980 de apotheek uitbaatte.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info