Kunst Veredelt in een notendop

Het Roeselaarse Kunst Veredelt was aanvankelijk een toneelvereniging. Al snel groeide die uit tot een gerenommeerd operettegezelschap. Om de dure operetteproducties te  nancieren, brachten ze tussendoor populaire concerten en revues. In de 88 jaar waarin de vereniging bestond, speelden flink wat bekende stemmen en muzikanten mee in de grote klassiekers uit het genre. Het gaf hen een stevige reputatie die tot ver buiten de provinciegrenzen reikte. Het doek viel definitief in 2018. De verwaterde aantrekkingskracht van operettes, de steeds groeiende kosten en geringe instroom van jongeren, garandeerden geen toekomstperspectief. Dit lees- en kijkboek houdt de herinnering levend aan een mensenleven vol muziek, plezier en vertier. Tal van heerlijke anekdotes kleuren het melodieuze verhaal van wat eens een keurmerk in de muzikale wereld was.

Jan Lanssens

Jan Lanssens schreef revues en was productieleider bij Kunst Veredelt. Als solist verdiende hij zijn strepen bij tal van andere operettegezelschappen.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info