Met de tong op de guidon - uitgeverij Bibliodroom

Met de tong op de guidon

Er is weinig vakjargon dat zo plastisch is als het ‘vocabularium van de velo’. Er is een uitgebreid lexicon voor verschillende types van renners, het parcours, het koersverloop, de bevoorrading, kortom voor elk element van de sport. Patrick Cornillie tekende de sappigste uitspraken en zegswijzen op en bundelde die in een heerlijk boekje ‘Met de tong op de guidon’. Woordenschat die noodzakelijk is om ‘op niveau’ over de koers te kunnen meespreken. Als je de taal hoort, komt de geur van het rennerszweet en massageolie zo al aandrijven. Het boekje heeft geenszins de bedoeling een complete inventaris wielerwoordenschat mee te geven maar wil een goedlachse gids zijn voor de enthousiaste wielerliefhebber. De heerlijke cartoons van Frans Dejonckheere verluchten de inhoud en zetten de taal extra kracht bij.

Patrick Cornillie

Patrick Cornillie is auteur van tal van wielerboeken en fietsgidsen en zelfs een vleug (wieler)poëzie is hem niet vreemd.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info