Mors

Mors is Latijn voor dood. Dit is het levensverhaal van het gezin d’Etampes, dichte verwanten en hooggeplaatste hovelingen van de Bourgondische hertogen Filips de Goede en Isabelle van Portugal. Het boek neemt u mee van de hoogste toppen van de maatschappij naar het diepe verval waarin het noodlot en foute keuzes deze familie doen terecht komen. De roman brengt gravin Jacqueline d’Ailly, graaf Jean d’Etampes en hun dochter hertogin Isabeau de Clèves tot leven in de authentieke historische context en het dagelijkse leven van toen. In een fictieve krimilaag maakt Mors, de dood, zijn opwachting in drie moorden met een verrassende ontknoping. Het maakt deze kroniek tot een bijzondere leeservaring. 

Rob Kindt

Rob Kindt (1954) is romanist van opleiding. Hij was leerkracht en politiek actief als schepen. Als een hedendaagse versie van de Bourgondische kroniekschrijver gaat hij op zoek naar wat mensen drijft in het labyrint dat een mensenleven is.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info