Nabeeld

Het bekijken van een stapeltje foto’s brengt Nico Vanhove terug naar zijn jeugd in het fictieve Voordegem, een klein Vlaams dorp eind jaren zestig en zeventig. Er zijn zoveel elementen die het nostalgisch gevoel aanwakkeren: de muziek op de cassetterecorder, de Polaroidcamera, de snoepkrieken, de met zuur gevulde hosties… En er is het alledaagse leven dat meer peis en vree uitstraalt dan er in werkelijkheid is. Tot die vaststelling komt Nico, zoveel jaren later. Het onbevlogene van zijn jeugd verschraalt bij het doorzien van dorpsintriges en schokkende gebeurtenissen. Twee decennia later doorprikt zijn levenservaring het lichtvoetige van toen. Een Poolse au pair met wie het verkeerd loopt. Moord. Verdwijning. Een onmogelijke liefde. Feiten die stuk voor stuk fel op het denken inhakken. Fotografie loopt als een rode draad door Nabeeld, maar er zit nog zoveel meer in deze bijzondere roman.

Yves Bondue

Creatief bezig zijn is de hoeksteen van de professionele loopbaan van Yves Bondue. Vanuit zijn productiehuis Cie De Oorsprong brengt hij projectmatig muziek en theater voor volwassenen en kinderen. Nabeeld is zijn debuutroman.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info