Nacht van de Nowezie - uitgeverij Bibliodroom

Nacht van de Nowézie

Een puntdicht is een kort gedicht met een geestige pointe en/of een woordspeling. Geestig is in dit verband nog zwak uitgedrukt want vaak gaat het om schitterende humor. We hebben in Vlaanderen niet zo’n traditie met puntdichten. De beste puntdichter is dan ook de enige: Denis Nowé. Knappe woordspelingen, plagende gedachten of hilarische situaties: hij schrijft ze in vier regels op rijm tot een grappig geheel. Nacht van de Nowézie is zijn vierde dichtbundel. Aan het concept werd niks gewijzigd: Denis Nowé is hilarisch in zijn eenvoud. Hoofdschuddend vraag je je af waar hij het blijft halen. Puntdichten is reeds dertig jaar zijn fulltime bezigheid. Het eenvoudige, alledaagse is zijn inspiratiebron. Hij denkt in rijmvorm en per vier regels. Naar eigen zeggen moet hij zichzelf verplichten om af en toe eens uit zijn permanente poëziemodus te treden. Als een ware stand-upcomedian gaat hij voorlezen uit eigen werk. In culturele centra in Vlaanderen en Nederland, bij tal van organisaties, in parochiezaaltjes en op bedrijfsfeesten. Voor dertig man in een bibliotheek of voor 3000 in Dranouter, tussen stand-upcomedians in Comedy Casino of tussen dichters op Zuiderzinnen. Kortom: waar de humor de ernst hoort te breken, daar is zijn plaats. Hij brengt zijn poëzie bloedernstig en gortdroog. Net dat zorgt voor een onverwachte extra dimensie.

Denis Nowé

Denis Nowé is de beste – en ook enige puntdichter – die Vlaanderen rijk is. Hij brengt zijn poëzie op tal van grote en kleine podia: altijd weer gortdroog, als was hij ’s werelds meest ernstige poëet. Puntdichten zijn rasechte standup comedy.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info