Plats divers

Mensen van bij ons komen uit alle hoeken van de wereld. Vaak zijn we buren zonder elkaar te kennen. Verhalen vertellen brengt mensen samen. Kokkerellen en eten doen er een schepje bovenop. Zoveel maakt mensen divers, zoveel maakt hen identiek. Plats Divers laat je proeven van een andere wereld, een andere keuken, veraf en dichtbij.

In het kader van het Europese diversiteitsproject Siree (Social Integration of Refugees through Self Employment and Education) maakten het Roeselaarse kenniscentrum ARhus, de twee middelbare scholen – MSKA en de Burgerschool en uitgeverij Bibliodroom dit kook- en verhalenboek. Culinaria inspireren mensen tot het vertellen van een verhaal. Verhalen die ons leren dat we allemaal – autochtoon of allochtoon – zoeken en vluchten, alleen weten we het niet van elkaar. Diversiteit in de ruimste zin van het woord is de rode draad – van ingrediënten tot mensen.

Het resultaat is een boek dat warme, persoonlijke verhalen en lekkere recepten uit verschillende delen van de wereld combineert: van België tot Syrië, van Roemenië tot Marokko. Chef Hans Soenen van het ARhus-café zorgde voor kook- en serveertips. In het najaar zal het ARhus-café maandelijks een ander recept uit het boek als keuze van de chef serveren.

Het boek is niet in de handel verkrijgbaar. Lees er alles over op de website van ARhus of blader hier online.

Werkgroep ARhus - MSKA - Burgerschool Roeselare - Projectverantwoordelijke: Deniza Miftari, medewerker diversiteitsbeleid ARhus

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info