Thuiskomen

‘When one door is closed, don’t you know another is open?’ zingt Bob Marley in ‘Coming In From The Cold’. De tekst van het nummer bevat woorden van hoop voor wie in de kou staat en zich aan een gesloten deur bevindt. Het is tevens een aanmoediging om niet bij de pakken te blijven zitten.

In dit boek: tien moedige en openhartige getuigenissen – soms hele levensverhalen – in woord en beeld. Elke keer ervaar je hoe de betrokkene op een bepaald ogenblik meegezogen werd in een neerwaartse spiraal, vaak in een burn-out terecht kwam om tenslotte in een depressie te belanden.

Gelukkig was er voor elk van hen licht aan het eind van die tunnel met dank aan TOV vzw. Een dagopname gedurende een bepaalde periode in dit psychosociaal revalidatiecentrum – waar de deur voor iedereen openstaat – bleek voor elk van hen een keerpunt te vormen. De weg terug naar herstel, naar familie en vrienden, naar huis.

Rino Feys schreef het scenario voor de tweedelige graphic novel ‘Altijd Ergens Oorlog’ dat Jimmy Hostens in beelden omzette. Hij publiceerde de boeken ‘Kruimels’ en ‘Microkosmos’ over zijn ervaringen als medewerker in de kringloopwinkel en ‘Het Geluid van Brekend Glas’, waarin hij terugblikt op zijn jeugd.

Evelyn Verschoore tekent voor de illustraties in dit boek.

Rino Feys

Rino Feys schreef het scenario voor de tweedelige graphic novel ‘Altijd Ergens Oorlog’ dat Jimmy Hostens in beelden omzette. Hij publiceerde de boeken ‘Kruimels’ en ‘Microkosmos’ over zijn ervaringen als medewerker in de kringloopwinkel. In ‘Het Geluid van Brekend Glas’ blikt hij terug op zijn jeugd.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info