Vers Roeselare

Hoeveel manieren van kijken ken je? Je kunt spieden of lonken, waarnemen of staren, monsteren of gluren… Al dan niet in de mot, in de gaten of in de smiezen. En kunnen je ogen daarbij enige hulp gebruiken? Van muziek, geuren of woorden…? Kunnen gedichten je ogen ook een handje toesteken? ‘Vers Roeselare’ biedt je een unieke kans om op een verrijkende en kleurrijke manier naar monumenten in de stad te kijken, te luisteren en aan te voelen. Als je durft deze gedichten in jou te laten spreken en woelen, dan doe je jezelf een groot cadeau. Want woorden kunnen je ogen openen en nieuwe lagen van rijkdom influisteren. ‘Vers Roeselare’ bevat 36 gedichten. Dichters inspireerden zich voor achttien gedichten op vier plaatsen in de stad: de klokkentoren Sint-Michiel, de oude begraafplaats, de Bremstruik en galerij Ne9enpuntne9en. De overige achttien werden door de dichters zelf uit hun oeuvre gekozen.

Diverse dichters

Poëzie van: Daniel Billiet, Anne Cockaerts, Gilbert Coghe, Patrick Cornillie, Erika De Stercke, Astrid Dewancker, Edward Hoornaert, Philip Meersman, Gust Peeters, Hilde Pinnoo, Paul Rigolle, Lise Surmont, Joost Vanbrussel, Christina Vanderhaeghe, Christophe Vansteeland, Reinout Verbeke, Tom Veys en Philip Volckaert.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info