Vlieg zacht, kleine vogel

Stéphanie en Joris zijn de papa en mama van Raaf. Raaf leefde slechts heel kort na de geboorte. Op de achterflap vat mama Stéphanie samen hoe dit boek er kwam en wat het vertelt:

De eerste nacht thuis na Raaf zijn geboorte, met een lege buik en een lege wieg, kon ik de slaap niet vatten. In het donker kwamen de woorden, de drang om te schrijven was niet te onderdrukken. Intuïtief nam ik een pen en probeerde ik ons verhaal, wat ons net overkomen was, in woorden onder te brengen. Niet enkel de pijn en de machteloosheid maar ook de onwezenlijke liefde voor onze zoon en de dankbaarheid omdat we dat kleine wezentje hebben mogen ontmoeten. Dit is een verhaal van afscheid nemen, maar ook eentje van warmte en graag zien.

Het boek is knap geïllustreerd met tekeningen van de tante van Raafje: Jolien De Baets. Jolien verduidelijkt:

Ik wilde het verhaal van Stéphanie tastbaar maken, zodat we hier naar konden teruggrijpen om troost in te vinden, of om aan een broertje of zusje van Raaf te kunnen vertellen hoe moedig hij wel was. Schilderen is voor mij niet alleen een manier om met beelden een verhaal te vertellen, ik leg er een stukje van mezelf in, en draag dit op aan iemand in het bijzonder.

Het boek van Stéphanie en Jolien is enkel online te bestellen: www.vliegzachtkleinevogel.be

 

Stéphanie Smekens - Illustraties Jolien De Baets

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info