Waarvan Akte

Een Vlaamse notaris die naar Den Haag was afgezakt voor een Europees congres wordt op zijn hotelkamer vermoord. Christine Ponnet, een introverte tolk, raakt zijdelings bij het onderzoek betrokken. Haar onbevangen kijk op de zaak en de link naar Gent, waar het onderzoek vervolgt, zijn erg waardevol voor de Nederlandse recherche. In die mate zelfs dat ze mee aan de basis ligt van de oplossing van de notarismoord. Waarvan akte is niet zomaar een doordeweekse whodunit. De auteur slaagt erin door knappe beschrijvingen de lezer helemaal in het notarieel verhaal onder te dompelen. Een krachtige maar verfijnde stijl is zijn handelsmerk.Tussen het plot door wordt een spelletje Holland-België gespeeld, neemt hij de lezer mee in de grijze kringen van de beau monde en tekent daar op subtiele wijze de hoofdfiguren mee uit. De personages buiten het milieu doorbreken het strakke kader van het kleine wereldje. Het element overspel en een aantal erotische passages wisselen wonderwel af met de opgebouwde spanning en de analytische kijk op donkerbruine kantjes van de notariswereld. Als het notariaat grijs is, dan vond Piet Coucke de vijftig tinten uit.

Meer over dit boek en over dit schitterende debuut van Piet Coucke lees je op: www.pietcoucke.be

Piet Coucke

Piet Coucke runt samen met zijn vennoot reclame-agency AB (www.ab.be) en is als creatief directeur en copywriter aardig vertrouwd met schrijven. Een verhaal maken voor een merk of een bedrijf is dagelijkse kost. Een boek schrijven – neen, geen marketingboek – is andere coucke. De combinatie van zijn ingebakken goesting om met taal te spelen, de omgeving haarfijn uit te rafelen en dingen bloemrijk te beschrijven, leidde tot Waarvan akte.

Bestellen?

De meeste Bibliodroom-uitgaven zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online. Is dat niet zo, dan vind je de bestelmogelijkheid op de pagina van het boek. 

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info