Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Vrouwen zonder land

Afghanistan gaat al decennialang gebukt onder oorlog en conflicten. Er heerst een humanitaire crisis. Vrouwenrechten zijn er zo goed als onbestaand. Onderdrukking is er schering en inslag. De overname van de macht door de taliban in augustus 2021 zorgde voor nog meer beperkingen in het maatschappelijk leven. Met haar organisatie Moeders voor vrede wil Jennie Vanlerberghe de Afghaanse vrouwen onafhankelijker maken. Uiteenlopende projecten moeten leiden naar een grotere zelfredzaamheid. Haar boek Vrouwen zonder land bundelt getuigenissen. Ze illustreren niet alleen de schrijnende toestand, maar laten net zozeer het impact op de vrouw aanvoelen.

Verschijnt in september.

Jennie Vanlerberghe
Course couture

De koers bulkt van straffe verhalen. Over de textiele kant van het wielrennen wordt doorgaans weinig verteld. Fons Leroy is van kindsbeen af diehard wielerfanaat, beklom zelf ruim 1200 cols en stond mee aan de wieg van de ploeg Sport Vlaanderen-Baloise 2022. Hij heeft een indrukwekkende verzameling koerstruien. In Course couture brengt hij het verhaal van de trui met de renner. Achter de kleurrijke shirts schuilt nog zoveel meer, dat leren dan weer de ontwerper, de sponsor, de sportmarketeer of de columniste. En uiteraard zijn er curiosisteiten van de gegeerde varianten in geel, wit, roze, groen, regenboogkleuren of met bolletjes.

Course couture – Renners. Truien. Verhalen – verschijnt in september.  

Fons Leroy
Kuka prutselt

Kunstkadee is een creatief atelier voor kinderen en jongeren van vijf tot vijftien. Al meer dan tien jaar organiseren bezielsters Virginie Vermaete en Veerle Lievens originele activiteiten waarmee ze hun kadees laten warm lopen voor kunst in de meest uiteenlopende zin van het woord. Geen materiaal is te gek – papier, verf, klei, houtskool, zand … – om er in kampen of kunstzinnige evenementen vindingrijk mee om te springen. Hun passie en vrolijke uitstraling werkt aanstekelijk. Zoveel projecten na zoveel jaar, dat verdient een te gek boek. Boordevol ideeën om van kadees echte kunstkadees te maken.

Verschijnt in het najaar.

Virginie Vermaete - Veerle Lievens

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info