Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

VV Happiness

Veerle De Vos. Mocht haar naam u niks zeggen, dan zag u ongetwijfeld al beelden van de kunstenares. Mollige dames in kleurige badpakken, met zonnebril. Of vrolijke badmeesters, al dan niet glurend door een verrekijker. Stuk voor stuk speelse beeldhouwwerken die een zachtmoedig geluk uitstralen. Het is een zaligheid die ze delen met de artieste. Al is ze onlosmakelijk met de madammen verbonden, toch reikt haar oeuvre stukken verder. Net die veelzijdigheid zal samenvallen in haar boek VV Happiness.

Verschijnt najaar ’21

Veerle De Vos
Plats divers

In het kader van het Europese diversiteitsproject Siree (Social Integration of Refugees through Self Employment and Education) werkt Bibliodroom samen met het Roeselaarse kenniscentrum ARhus aan een kook- en verhalenboek Plats divers. Culinaria inspireren mensen tot het vertellen van een verhaal. Verhalen die ons leren dat we allemaal – autochtoon of allochtoon – zoeken en vluchten, alleen weten we het niet van elkaar. Diversiteit in de ruimste zin van het woord is de rode draad – van ingrediënten tot mensen.

Plats divers verschijnt in september.

Werkgroep ARhus - MSKA - Burgerschool Roeselare
Kuka prutselt

Kunstkadee is een creatief atelier voor kinderen en jongeren van vijf tot vijftien. Al meer dan tien jaar organiseren bezielsters Virginie Vermaete en Veerle Lievens originele activiteiten waarmee ze hun kadees laten warm lopen voor kunst in de meest uiteenlopende zin van het woord. Geen materiaal is te gek – papier, verf, klei, houtskool, zand … – om er in kampen of kunstzinnige evenementen vindingrijk mee om te springen. Hun passie en vrolijke uitstraling werkt aanstekelijk. Zoveel projecten na zoveel jaar, dat verdient een te gek boek. Boordevol ideeën om van kadees echte kunstkadees te maken.

Verschijnt najaar 2021

Virginie Vermaete - Veerle Lievens

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info