Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Mors

Mors vertelt het aangrijpend verhaal van de grafelijke familie d’Etampes tussen 1433 en 1470, de tijd van de Bourgondiërs. Ze namen een heel bevoorrechte plaats in bij het beleid en het hofleven van hertog Filips de Goede en zijn derde echtgenote Isabelle van Portugal. De grote gebeurtenissen van die tijd komen, vanuit hun standpunt, aan bod. Maar ook het dagelijkse leven van een hooggeplaatste familie toen: hun kledij, gastronomie, opvoeding, bezigheden en personeel, zoals Heyndrik en Liisbete. Een sterk gefundeerde historische reconstructie die leest als een roman, want afwisselend verteld vanuit elk van de drie familieleden en de voornaamste randpersonages. Daarbovenop komt de fictieve laag van een crimi, van het mysterie rond drie moorden. Een uniek concept, dat een unieke leeservaring belooft. Auteur Rob Kindt is hiermee aan zijn tweede boek toe, na De Zeis van den Duits, het verhaal van de Groote Oorlog in Ingelmunster.

Mors verschijnt voorjaar 2022.

Rob Kindt
Kuka prutselt

Kunstkadee is een creatief atelier voor kinderen en jongeren van vijf tot vijftien. Al meer dan tien jaar organiseren bezielsters Virginie Vermaete en Veerle Lievens originele activiteiten waarmee ze hun kadees laten warm lopen voor kunst in de meest uiteenlopende zin van het woord. Geen materiaal is te gek – papier, verf, klei, houtskool, zand … – om er in kampen of kunstzinnige evenementen vindingrijk mee om te springen. Hun passie en vrolijke uitstraling werkt aanstekelijk. Zoveel projecten na zoveel jaar, dat verdient een te gek boek. Boordevol ideeën om van kadees echte kunstkadees te maken.

Verschijnt voorjaar 2022

Virginie Vermaete - Veerle Lievens

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info