Dromen van boeken

Van een boekendroom maken we bij Bibliodroom een droom van een boek.
Anders. Atypisch. Onze focus ligt vooral op boeken voor bedrijven, organisaties of personen die kiezen voor een boek als marketinginstrument. Geen idee is ons te gek, wij maken er graag een sterk en aantrekkelijk verhaal van. Het doet er niet toe of er al dan niet al iets op papier staat. Een knappe tekst, waar nodig keurig geïllustreerd en in een stijlvolle vormgeving, daar drukken we trots ons wolkje op.

Van meet af aan primeert ook de vraag hoe we het boek inzetten om zoveel mogelijk lezers te verrassen. Angstig afwachten of er al dan niet enige aandacht komt, is helemaal niet aan ons besteed. Een originele aanpak vinden om mensen enthousiast te maken voor jouw verhaal is dat des te meer. Tijdloze communicatie, daar gaat het om. Met – gelimiteerd – drie literaire projecten per jaar geven we onze ingebakken liefde voor taal vrij spel.

Ver weg van het klassieke boekenvak bibliodromen wij samen met enthousiaste auteurs en opdrachtgevers.

Bibliodroom: dromen van boeken

Deze boeken hangen in de lucht

Natuurlijk verklappen we niet alles waar we mee bezig zijn. Toch lichten we hier graag een tipje van de sluier. Als je op de hoogte wil gehouden worden van het verschijnen van nieuwe titels, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Euplea

Euplea een is poëtische novelle. Een symfonie in veertien delen. Veertien filmische beelden van Jade Madoe werden veertien lyrische gedichten van Oscar. Veertien gedichten werden veertien teksten van hun beiden. Ze brengen het verhaal van Eva, een bloedmooi jong meisje dat met de trein aankomt in Zuid-Italië. De plek overspoelt haar met indrukken: er is de kracht van de zee, de mythische omgeving aan de voet van de Vesuvius en op zwemafstand een mysterieus vervloekt eiland. Parallel aan dit boek is er de kortfilm van Jade Madoe die zich af in dezelfde magische leefwereld afspeelt.

‘Euplea’ werd op een heel bijzondere manier ingebonden. In de holtes tussen de bladzijden zitten foto’s uit de film verborgen. Samen met de hardcover met goudopdruk is dit zonder meer een hebbeding voor bibliofielen.

Verschijnt 4 november

Jade Madoe - Oscar Louis
Lyrische novelle

Een verhaal van Annemarie Schwarzenbach, een Zwitserse schrijfster uit de eerste helft van de vorige eeuw. Ze had net zozeer een mooie man kunnen zijn. Als kind al veranderde ze graag haar naam in Fritz of Paul Otto. Een intelligente dame met een erg kort, maar turbulent leven. De liefde voor vrouwen maakte het voor haar, zeker in die tijd, vaak moeilijk. Haar vriendschap met Erika Mann, dochter van de grote Thomas Mann, was zeer bijzonder. Lyrische novelle, een onwaarschijnlijk mooi boek van haar, werd door Marijke Vermeulen uit het Duits vertaald en verschijnt op 15 november voor het eerst in het Nederlands bij Bibliodroom.

Annemarie Schwarzenbach - vertaling Marijke Vermeulen
Poëten minder maar drinken meer

Een puntdicht of epigram is een kort gedicht met een schalkse gedachte en veelal een humoristische pointe. Woordspelingen zijn nooit ver weg. Denis Nowé maakt van het voordragen van zijn poëzie stand-upcomedy. Hij introduceerde het genre in Vlaanderen en staat alom bekend om de beladen ernst waarmee hij het hilarische taalspel brengt. Poëten minder maar drinken meer is zijn vijfde bundel.

Verschijnt dit najaar

Denis Nowé

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info