That’s Mie!

Kunst zet aan tot denken, los van idee-fixen. De excentrieke, platte hoofden op de bronzen figuren van Mie Bogaerts illustreren wonderwel die gedachte. Dynamiek, lichaamshouding en compositie maken dat men zich een beeld vormt van wat het gezichtloze gelaat verzwijgt. De raadselachtige toets vraagt om interactie. Artistiek werk dat uitdaagt: Mie-sterieus.

Het creatieve trekje had Mie van kindsbeen af. Ze koesterde het en liet het door de jaren heen ongeremd groeien. Bestaat er een grotere luxe dan te kunnen doen waar je van houdt en goed in bent? Hoe uitdagend is het een massieve blok klei tot driedimensionele fictie te modelleren. Doodse materie karakter inblazen en inpassen in een totaalbeeld. Bronzen posturen krijgen vorm en worden personages.

De biotoop van een kunstenaar valt wonderwel te vatten in een boek. Lezers worden ondergedompeld in het totaalbeeld van een oeuvre. Ze kunnen door- en terugbladeren tussen verleden en heden, plaatsen en sculpturen. Daar was Mie zonder meer van overtuigd. De droom was er: het blanco blad invullen met haar kunstzinnig verhaal. Volkomen vrij om het begrip ‘boek’ artistiek te interpreteren. Fotograaf Siegfried Desmet durfde het aan de beelden out of the box te portretteren. Beeldig. Joris Denoo – man van de edele taal bij het edelmetaal –  leverde zinvolle woorden in woordenvolle zinnen aan.

Blik op brons is bijzonder. Atypisch, met de voorname rock’n roll die kunstenares Mie typeert. That’s Mie: weg van het normaal, zoekend naar een originele insteek. Er is een cover die komt en gaat en daarenboven ook nog een visie uitplooit. Zichtbare draden binden boek en brons. De krachtige gedaanten worden typetjes, hoofdrolspelers in een visueel en tezelfdertijd emotioneel verhaal dat aangevuld wordt door de verbeelding van de lezer. Er bestaat een grote kans dat je grasduinend in het boek het antwoord vindt op de vraag of kunst de wereld kan redden.

Blik op brons is enkel verkrijgbaar bij Mie Bogaerts. Info: mie-art.be  

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info