Zen in gezondheid – zin in het leven

In de ruime zin van het woord gezond zijn, is dat niet wat we allemaal wensen? Er gaat wat geluk mee gepaard, maar het is duidelijk geen teerlingworp. Vaak zien we te weinig in dat we zelf in hoge mate ons fysiek goedvoelen kunnen aansturen. Als het erop aankomt hiervoor initiatief te nemen draaien we met wat schroom in rondjes. Onze zorgeloze en smakelijke train de vie willen we liever niet opofferen. Het leven moet met volle teugen geleefd worden. Toch hoeft het zorgen voor dat kostbare lijf niet eens zó zwaar te wegen. Met Santé! op je gezondheid verschijnt nu een boek dat illustreert hoe gezond en graag leven wonderwel kunnen samenvallen. 

Auteur Frank Segaert is gefascineerd door het menselijk lichaam. Zijn studies Lichamelijke opvoeding en Kinesitherapie legden een wetenschappelijke fond. Een opleiding Osteopathie verruimde zijn blik. Het was daarbij verrassend vast te stellen dat de oorzaak van een probleem soms elders zit dan waar de klacht zich manifesteert. De klinische Psycho-Neuro-Immunologie – wat een mondjevol! – leerde hem dat een samenspel van acties met een impact op verschillende domeinen van onze levensstijl tekent voor een betere algemene gezondheid. Met die stevige bagage gaat hij elke dag aan de slag in zijn praktijk als osteopaat om patiënten niet alleen van hun klacht af te helpen, maar ook om hen vitaler door het leven te laten stappen. Ervaring voedt nieuwe inzichten. Net als het nauwkeurig opvolgen van actuele trends in de wetenschap dat doet. Kennispassie.

In Santé! op je gezondheid gaat Frank dieper in op zeven doordeweekse thema’s die een directe invloed hebben op onze gezondheid. Stilzwijgend maar manifest kennen slaap, zon, gevarieerde voeding en beweging een heilzaam effect. Toxines – schadelijke stoffen en stralingen -, langdurig zitten en niet in het minst stress hebben dan weer een ontwrichtende werking. De maatschappelijke zucht naar alsmaar meer betalen we meer dan ooit cash met welvaartsziektes. Wie fysiek fitzijn ambieert, hoeft geenszins de slaaf te worden van dure en complexe programma’s, afgewogen diëten of berispende alles-wat-niet-maglijstjes. Het teiltje ontbijtgranen wint of verliest het niet van het glas La Marzelle Grand Cru Classé. Je wordt niet geschaduwd door nerveuze stappentellers, invulboekjes of tikkende tijdsschema’s. De combinatie van eenvoudig toe te passen tips en een portie zin in een rustgevende levenskwaliteit leidt naar een haalbaar evenwicht tussen mild genieten en attent blijven voor ongezondheden. Er is de harmonie van de mate en het mateloze.

Dit boek is geen obligaat contract met de lezer maar inspireert tot een persoonlijke aanpak. Zelf bepalen hoe, in welke mate en wanneer je met de aangereikte ideeën omspringt, motiveert en varieert. Het klinkende water- en wijnglas op de cover symboliseren die balans. Santé staat voor een resolute keuze voor gezondheid, de verwondering voor het belang daarvan en niet in het minst het toosten op de schoonheid van lijf en leven. Driewerf Santé!      

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info